PREHRANA

19. 01. 2022. | Lifestyle

Dosta klijenata, prijatelja i poznanika me zna pitati za plan prehrane, tj. kakva prehrana bi trebala biti kako bi oni vidjeli rezultate (pod rezultate mislim da se osjećaju dobro, zdravo i zadovoljno u svom tijelu).

Mogu samo govoriti iz vlastitog iskustva jer sam isprobala dosta toga. Kada sam bila na mesnoj prehrani i vagala svaki svoj obrok rezultati su bili zadivljujući. Točno se mogla vidjeti definicija i naglasak na mišićima koje sam željela.

Vagati i mjeriti svaki obrok donosi apsolutno najbolji rezultati po pitanju fizičkog izgleda. E sada, koliko ste vi zadovoljni u “vašoj glavi” i koliko ste spremni podnijeti pritisak okoline, tj. dostupnost namirnica, pitanja i društva ovisi o vama. A na to morate biti spremni, jer ćete biti izloženi tome svakodnevno. Stalno!

Veganska prehrana na koju sam prešla isključivo radi pokušaja i stoga jer je moje tijelo postalo intolerantno na sve mliječne proizvode je nešto što vam donosi mir i lakoću. Osjećate svaki proizvod koji konzumirate. Vaša osjetila su probuđena. Dosta vas misli da vegani jedu samo travu, a to vjerujte mi zbilja nije istina!

Šarenilo boja, eksplozija okusa i mirisa. Fantazija! Recepti su na svakom koraku, vi samo morate biti kreativni. Mala zamjerka je da su proizvodi relativno skupi i nisu dostupi baš u svakoj trgovini.

Pitanja okoline… pripremite se!

Htjela bih skrenuti pozornost na potrebe vašeg organizma i savjetovati vam da OSLUŠKUJETE svoje tijelo i potrebe koje ono ima. Sve će vam reći! Ne osjećajte se krivim ako poželite i priuštite si komad tuna odreska ili prefine PREKRAŠNE kolače od jabuka (opet iz iskustva). To je ono što vašem tijelu treba, ono vam govori što je vašem organizmu potrebno! Ne kažnjavajte sebe i svoje fizičko tijelo, budite zahvalni za sve ono što radi za vas, budite prisutni u ovom trenutku, dozvolite sebi biti živi! Jedino što vam želim savjetovati jest da budete UMJERENI jer sve je dozvoljeno u “umjerenim” količinama.

Aktivnost, vježba, svjež zrak, biti zadovoljan i sretan, povezan s prirodom, ukorijenjen i sjedinjen s Majkom Zemljom i zahvalan.

Rezultati će doći. Budite strpljivi i vrijedni.

Namaste