Privatni satovi joge

22. 07. 2022. | Joga vježbe

Ako krenete u proučavanje tekstova koji su dostupni na internetskim stranicama uočiti ćete da je jako puno benefita koje nam donosi prakticiranje joge. Privatni satovi joge jedni su od najtraženijih pojmova.
Meni osobno najdraži benefit koji mi donosi praksa jest da “joga otvara naše srce” ❤️
Vježbe otvaranja prsa, time i srca, ležanje u savasani, otvorenost i ranjivost u cijelosti, pomaže nam otpustiti i ukloniti sve one “nakupljene energetske slojeve” koje smo izgradili kako bi se zaštitili od prošlih ali i budućih rana. Praksom joge prihvaćamo više radosti i ljubavi! ❤️
Sljedeće što nam donosi praksa jest ZAHVALNOST. Ono na čemu treba raditi STALNO, UVIJEK I ZAUVIJEK! Kada je čovjek uistinu zahvalan za sve ono što ima može biti sretan i potpun!
Dah je onaj koji diktira našu praksu jer dahom sve počinje i sve završava. Svjesno i kontrolirano disanje pomaže nam u kontroli naših emocija, povećava kapacitet pluća, osigurava fokus na sadašnjost. Dah je sve! Dah je alfa i omega joge. 🌬
Kada vježbam jogu osjećam se kao učenik i učitelj. Moja diploma ne znači da sam ja učitelj i da je to “zapisano u kamenu”. Ono što svakoga od nas čini učiteljem je redovita osobna praksa i stalno usavršavanje. U svim smjerovima i svakom pogledu.
Ponekad postoje trenutci, dani, nekoliko njih kada ne možemo stati na joga podlogu. Dani kada smo sami s našim dahom. I to je u redu! Potrebno je! Dok god nam je fokus na sadašnjosti, tu smo.
Udah – Izdah!
Zato volim ovu “izmjenu energije” koju dobijem na svakom satu joge. Gotovo je fizički opipljiva. Meni je to savršenstvo!
Privatni satovi joge još su intimniji, intenzivniji, izravniji.
Predivno je vidjeti osmijeh na kraju svakog sata i uočiti zahvalnost koja dolazi ravno iz srca. ❤️
Živjeti jogu je benefit.
Još jedan plus na bucket listi.
Zahvalna! 🙏🧘‍♀️☺️